lördag 8 april 2017

Vårens tränings- och matprogram

Idag tänkte jag kort berätta om det träningsprogram och matprogram jag nu börjat följa. Träningsprogrammet som det nu ser ut är 12 (snart 11) veckor långt, därefter ändras programmet något. Veckorna är uppbyggda med 5 veckor träning, en vecka paus, 5 veckor träning och en vevka paus. Nu är de lågintensiva passen nästintill bortblåsta, men ett pass i veckan finns ännu kvar. De utskrivna passen är nu fyra till antalet per vecka, utöver det kan jag ännu fylla på med powerwalks eller dylikt. De fyra regelbundna passet består som sagt utav ett lågintensivt pass, ett cardiopass samt två styrkepass; upperbody respektive lowerbody.

Efter igår har jag testat på de olika programmet, alla tre var brutalt tunga. :D Lowerbody var kanske den värsta biten, det var måndagens program och det var först imorse jag kände mig helt återställd. Riktigt roligt att man känt att man tagit i, men har synnerligen varit en utmaning att jobba med krämporna. När man grinar över att stiga upp ur sängen eller sätta sig på wc-byttan, gissa hur det känns när man ska bära på något i trappor eller gå upp och ner på en stege? Hmm... Men det ska ju förhoppningsvis bli lättare med tiden, inte ger jag mig så lätt! ;)

I övrigt är passen riktigt riktigt roliga! Utmanar verkligen min kropp, både till muskler och pulsen. Det som är mest fantastiskt är att jag ännu inte lidigt EN ENDA DAG utav migrän efter passen, även om jag tagit i allt vad jag orkar och pulsen har legat högt. Hur pass medvetet PT-Jenni tänkt på detta när hon gjorde programmet är oklart, men det vi pratade om det en del innan. Ska också se till att pulsen går ner lite när det börjar gå över 180, även om programmet egentligen ska gå utan paus. I teorin borde ju även detta börja gå bättre med tiden.


Träningsprogrammet fast på kylskåpsdörren, intressant att se vad som hänt efter att dessa 12 veckor är förbi!

Under två pass har jag dock varit väldigt nära att börja lipa utav frustration. Detta för att jag minns att just den övningen har gått miltals mycket bättre än det gör nu, att man inser hur slapp kroppen har blivit. Det är riktigt riktigt surt, men har å andra sidan mycket att vinna. Ju sämre i skick man är destu roligare när man kan plocka av de olika delmålen.

Som jag i tidigare inlägget nämnde finns det en del övningar i programmet som är helt nytt, vilket är extra roligt! Har till exempel aldrig tidigare testat på Omnia-rep, nu är det med de tyngsta övningarna i schemat! PUST! 60 sekunder fullt ös med dubbla vågor är döden! :D Men, kommer bli roligt att märka att det kommer bli lättare med tiden.

Matprogrammet var i stort sett förutsebart, det jag förvånades mest utav var mängden mat som ska in. Det är sjukt mycket alltså! För att summera det hela är det mycket grönsaker, en del frukt, en del kolhydrater och en del protein, fri från dåliga och "gömda" fetter men kompenserad med en liten del rena, nyttiga fetter. Kaloriintaget ligger på drygt 210 kcal (!) per dag, i dagsläget har jag dock inte fått in alla 6 mål enligt beskrivet, men försöker mitt bästa! Problemet ligger i oregelbundna tider för mellannål, samt att middagen intas så väldigt sent att det aldrig känns motiverat att skutta in ännu ett kvällsmål efteråt. Något jag ska diskutera med Jenni om man kan kompensera på annat sätt eller om jag helt enkelt kan lämna bort det.

Detta om träningen, som avslutning på inlägget kommer lördagens "Dagens...":

Dagens aktivitet: glasögonprovning med A! Här med två av favoriterna.

Dagens fynd: en ny personvåg, med Body Analyser! 19,95€ på erbjudande, normalt 49,95€. Intressant att följa med utvecklingen, även om jag räknar med att en icke-proffesionell apparat som denna inte är helt exakt... I dagsläget är muskel-% det ända jag ids dela med mig, 31%. :D

Dagens träningspass: vattengymnastik (tror jag..?) med Beth som medplaskare/testkanin och Jessi som instruktör/testare av nytt vattengympapass. Ser fram emot detta! Passar också utmärkt, då ett lågintensivpass är inprickat för dagen. :)

Dagens selfie: ...


Frid och fröjd och BLÅ himmel! Gott så! 🌞



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar