torsdag 25 maj 2017

Ledighet och bröllopsplanering

Sköna lediga stund mitt i en stressig vecka! Idag har vi passat på att shoppa nya skeddrag och annat, har också hunnit testa dem och förlora en på var. Typiskt... Men napp fick vi ändå denhär gånger, tyvärr bara mört som äter ännu i sommar. 

Efter förlusterna beslöt vi att bara ta det lugnt resten av den lediga dagen. Med A klistrad framför rutan med PS har jag istället suttit bänkad framför bröllopsrelaterade program. Då är det ju helt omöjligt att inte planera det egna bröllopet samtidigt. ;)

Såhär snart ett på förhand har jag gjort upp en rätt långtgående checklista, och den är ju inte direkt kort... dessutom förlängs den lite nu som då.

Småningom är det dags att skicka ut save-the-date kort. Gästlistan är i princip klar, men vi har ett väldigt stort dilemma:

Barnfritt eller inte?

Vi är båda överrens över att vi skulle föredra det första förfarandet. Nu har vi ju dock satt datumet på själva midsommarafton, och från lite här och var har det kommit påpekanden att alla nog inte kommer hitta skötare till det datumet. Och jag blir bara led, riktigt led. Om vi kommer emot genom att "förvarna" ett år på förhand, är det faktist helt omöjligt att hitta barnvakt? På riktigt omöjligt? Vi har ju inte barn så vi kan omöjligt veta hur det ligger till. Men nu är det en midsommar, en kväll, kanske bara några timmar som vi ber om. Är det faktist omöjligt? Skulle jättegärna vilja få ärliga svar på detta, för som optimist i grund och botten kan jag bara inte finna orsak varför man inte skulle fixa detta som förälder och bröllopsgäst. Tror ju mest att det är en inställningsfråga; är man van att kompromissa mycket i sin vardag så hittar man lösningen, vill man vara med om händelsen så gör man det möjligt.

Men i övrigt har vi kunna checka av en hel del redan, känns åtminstone som att det är på god väg i dethär skedet:

-festlokal
-bröllopstårta
-gästlista (med eller utan barn)
-planerat bröllopsmeny och fått pris för detta
-planerat efterrättsbuffé
-utnämnt brudtärna och bestman
-"bokat" fotograf, a.k.a. Jessi har lovat agera paparazzi :D
-inbokat ett första besök för klänningsprovning (med brudtärna Heidi, roligt att vi fick det att passa in i schemat och det ska bli superskoj!)
-gjort upp save-the-date kort (ej printat än)

Så smått har vi även planerat dekorationer, logistik för gäster och brudpar samt drycker på festen. Vi snackar ju ändå midsommar, dryckerna är en väsentlig del i det hela..! Skämt åsido. ;)

Det som är på uppkommande och som behöver bestämmas/planeras inom de närmaste veckorna är:

-skicka ut save-the-date kort
-bröllopssvit samt husering kvällen före bröllopet
-slå fast och boka kyrka (lite öppet ännu om det blir kyrka eller inte)
-slå fast en bröllopscaravan (skall undersökas och överrenskommas under sommaren)
-testa dekorationer (detta närmare ett år innan bröllopsdatumet, eftersom vi planerat använda mest "dikesrensblomster". Vill helt enkelt se vad man har tillgång till just innan midsommar och vad man kan göra med det)

Och så långt har vi kommit! Temat kommer givetvis tangera midsommar, finsk sommar, you name it. Inga starka färger eller överdådligt, mera mot det rustika. Utöver ljusa blommor från naturen tar vi med mycket grönt, trä och bär.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar