måndag 1 maj 2017

Veckoslut i Stockholm

Får väl börja med att önska Klara Vappen! Riktigt hyffsat väder har någon fått till också, inte nåt man kan klaga på! Visserligen blåser det som på den sista dagen, men allt kan man ju inte få.

Väl hemma från Stockholm kan man ju dock konstatera att våren har hunnit lite längre där än här. Helt naturligt, då ju allt tycks komma först på Sverige varpå den anammas i Finland. Hade ett riktigt super-veckoslut i Svealand, hann med allt möjligt och lite till. Och fick skratta så tårarna sprutade, som det alltid brukar bli i Heidis sällskap. :)

Fredagen hann jag redan berätta om, på lördagen hann vi med desto mer. Det blev shopping på Stadium Outlet, fyndade ett par nya träningsbrallor och en topp, samt ett par brillor för sommarens kommande långvandring och cykelturer. Eftersom vi vaknat tidigt var vi småhungriga redan vid 11 och passade på att bruncha vid IKEA. Det var en premiär för egen del, och riktigt gott var det också! Sådär lagom mysigt att mumsa köttbullar i sällskap av 50 barnfamiljer och därmed dubbelt så många yra ungar. Men det hör på någotvis till IKEA, med de få ställen där det passar att kidsen springer på som yra höns och välter mjölkglas till höger och vänster.

Efter shoppingturen vid Kungens kurva landade vi i soffan en stund med varsin kopp kaffe. Men inte allt för länge, för med nya träningkläder blir man ju också lite extra träningssugen. Sagt och gjort, vi styrde stegen till gymmet ett stenkast från H's och V's lägenhet. Ett tufft benpass senare var vi båda rätt möra, så resten av eftermiddagen tog vi det bara lugnt. Innan vår reservation på Meatball delade vi dock en flaska rosé och spelade Trivial Pursuit, väldigt underskattad underhållning.

Vi fick även ärligt konstatera att vi underskattat Meatballs. Visst, det var ett rätt turistigt ställe, det var trågt och varmt i restaurangen och vi fick vänta en tag på maten. Men, det var det verkligen värt! Vi fick avnjuta en ljuvligt förrätt, ett sampler-plate med fyra olika bullar med tillbehör. Efteråt fick vi in en ändock underbarare huvudrätt, båda hade valt köttbullar med sallad. Låter inte mycket för världen, men det är nog med det godaste jag förtärt. Bullarna serverades med ruccola och spenat, sötpotatis, syrad rödlök, hasselnötter och getostkräm. Totalt otippad fröjd för munnen, definitivt något jag måste testa försöka göra även på hemmaplan. Slutligen, Meatballs rekommenderas för alla med förkärlek till husmanskost, och som vill testa en uppgraderad version utav klassikern.

Resten av kvällen dansade vi loss på en krog på Stureplan, Oxid Bar. Detta i gott sällskap utav andra pampeser. Även om vi är uppvuxna med trängsel på Melody så var denhär publikens uppförande lite för mycket för all klara av. Efter 2,5 timmes konstant dansande var därmed trängsel-måttet fyllt och vi begav oss hemåt. Mycket lyckat danspass dock, inga brutna leder eller andra skador utöver ömmande fötter och massaker utav partyfrisyren.

Söndagsförmiddag var ett tungt avsnitt. Även om vi knappt druckit något under kvällen (tacka vet man Stockholms löjligt höga priser på drinkar) kändes det väldigt segt i kroppen. Träningsvärk, sömnbrist och lågt blodsocker gjorde att det dröjde en tid innan vi kom oss iväg på stan. Men, även denna gång med klara mål i siktet. Det blev fika på det mysiga caféet Fosch Artisan Pâtisserie, nära Stockholm Stadion. Som namnet berättar är det inte helt vanliga kanelbullar och torparbröd som serverades. Obeskrivligt gott alltså, bör verkligen upplevas!

Resten av söndagen strosade vi runt här och var och insöp våren; obligatoriska Kungsträdgården, Gröna Lund, färjan tillbaka till Slussen och promenad genom Gamla Stan. Passade på att notera hur solen värme kinderna, när jag visste att jag skulle mötas av snötäckt mark väl hemma igen. Med andra ord, Stockhom levererade, igen. Hoppas verkligen att vi kommer finna tid för en resa över någongång i sommar tillsammans med A. Har varit över så många gånger höst-/ vintertid, nu vill man inget hellre än uppleva sommar i staden som alltid har mycket att erbjuda!

Tack snälla Heidi för att jag fick hälsa på, det är alltid lika roligt! Denhär gången var dessutom lite speciellt med det härliga vårvädret, samt att jag fick delge en roligt nyhet åt dig. ^^ Hann få flera bra idéer redan i detta skede, vilket var just en av orsakerna till att jag ville att det skulle bli du. Du är guldvärd kusinvitamin! <3

Brunch på IKEA, ibland behövs int e så myki för vi ska va nöjd! (=släktfel)

Sampler-plate för 2

Den legendariska köttbullssalladen!

Glada pinglor bland körsbärsträden

Lite bättre fika på söndagen. 

Grönan från färjan

Under klarblå himmel åker vi båt

Trädkramare 

Bubbel! Favoritvinet Blacktower hittades även i rosé-form, inte alls illa!

Hej-hej-Heidi

Känslan före lördagens shoppingtur, och också känslan efter hemkomst. Lyckat veckoslut, men hemma ändå bäst! :)


1 kommentar: