fredag 17 mars 2017

Test: proteinbars!

Hej hopp i snöslasket! Oj vilken vecka som ligger bakom hönni! Har gått snabbt men ändå varit rätt tung för egen del. Noll ork att uppdatera bloggen fastän jag skulle ha så mycket på hjärtat! Djupare inlägg blir det imorgon, där jag delar ett tips på läsning i dessa dyngsura tider. För är det något som slask gör så är det att det tär på humöret. Vilket i sin tur gör att man kanske surar till sig inför den närmaste man har, sin partner. Så är fallet åtminstone här. Vad passar då bättre om läsning om förhållande-pepp, eller hur? Men mera om detta senare som sagt.

Ikväll håller jag mig mer till träningsrelaterat! Känns fortfarande überskönt med träningen, även om jag ännu är i startgroparna. Mycket cardio fortfarande, försöker köra både lågintensivt och intervall träning för att hållas motiverad. För att ge fläskbältet en omgång borde man ju egentligen hålla sig till lågintensivt, MEN DET ÄR JU SÅ FRUKTANSVÄRT TRÅKIGT! Måste ha pulshöjande och tänja-på-gränserna i träningen om motivationen skall hållas uppe. Behöver också variation överlag, och det kommer jag att få i och med träningsprogrammet nästa vecka. Inkommande måndag är det också tester på kommande, lite nervös inför det men har inget aning varför! :D

Ikväll blev det lite småfusk på matfronten. Efter träningen blev det Subway på vägen hem, men var väl värt det! ^^ Favoriten kycklingbröst med avocado som extra fyllning, herregud så gott!! Har tidigare blivit subis en gång i veckan (minst) hemma hos oss, men nu har vi dragit ner till en kväll varannan vecka. Sådär lagom till en fredag! Det försäkrade åtminstone PTn att är helt ok.

Har också för avsikt att börja snoka på nätet bland olika hälsosamma "treats". Letar främst glutenfritt, fett- och kolhydratsnålt. Borde ju inte vara så svårt i dessa dagar? Har följt supertjejen Lollo Johansson på IG ett bra tag, hon bjuder på många shyssta recept och träningspepp. Visst, proteinbars är ett alternativ, men om man kan göra något minst lika gott och nyttigt själv, why not??

Men, är man lat såhär på kvällskvisten, då sitter en bit proteinbar riktigt bra. Så vet ni, ikväll styrde jag upp ett litet test på några bars! De jag testade på var följande:


Maxim 40% Protein Bar
Poäng: 4,5/5 Bäst i test!
-Shysst konsistens, inte sådär "dense" utan mjuk och god. Fin smak med lite krisp. Minus för att den inte riktigt ser ut på bild. 1,4g socker och 20g protein per bar. Överkomligt pris också!

Delight Cookie Dough Proteinbar for Women
Poäng: 3,5/5
- Konsistensen precis sådär "stabbo" som bara proteinbars kan vara, besvikelse... Bilden på pappret får en att tro att det finns tydliga "bitar" utan choklad, eller nåt. Med baren ser jättetråkig ut! Som en bit vax eller nåt! Smaken var mjaa, mest konsistensen som förstör upplevelsen. 1,5g socker och 13,1g protein per bar.

Delight Vanilla Raspberry Proteinbar for Women 
Poäng: 3/5
-Inte den idealiska baren att avnjuta när man är superhungrig eller supersugen på något. Eller kanske nog..? I varje fall, kämpde några minuter med att försöka få bort pappret av baren. It's not gonna happen girl. Fick nöja mig med att få fram en 1*1cm hörn och bita av ett hörn. Hubba-Bubba konsistens. Kanske skulle hjälpa att slänga in den i kylen en stund..? Smaken var det inget större fel på, en svag hallonton. Helt och hållet det kladdiga innehållet som drog ner poängen.

En favorot funnen bland dessa med andra ord! Men jag kommer att testa vidare inom snar framtid, fortsättning följer alltså! ;)

Trevlig FREDAG och en supersuddig soffselfie med Mimmi ^^




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar