onsdag 18 januari 2017

Fartfylld Onsdag avrundad med en Couscouspytt

Inget skrivande igår, var helt slutkörd efter en längre arbetsdag. Haft full fart även idag, men nånstans ifrån finner jag idag lite extra energi efter att arbetsdagen är slut. Glädjen är det som gör det. Att det går framåt, att saker klickar, och att det är 'på gång'. Stress är roligt! Till en viss gräns givetvis, men speciellt såhär i början av året är det riktigt riktigt roligt att vi har mycket på gång i vår verkstad.

Annat på gång på? Inte så värst mycket, räcker med jobbdelen för stunden. Gjorde upp en renoveringslista innan jul, där jag skrivit upp vilka delar i vår lägenhet som ska göras under det kommande året. Egentligen är det inte supermycket, men det är de tråkiga delarna som har lämnat. Och kostsamma. Så tänker ta med lite åt gången så tär det inte allt för hårt på ekonomin. Januari betyder färdigställande av bastun, till stor del listande men också lite problemlösning. Har hittills inte haft en endaste tanke på att ta itu med projektet, men känner att kanske det ska finnas lite energi kvar att ta av när det väl blir veckoslut. Den som lever får se.

Förvånandsvärt gott blev det i stekpannan denna eftermiddag, couscous-pytt! Inte insatt i hur pass nyttigt couscous egentligen är, speciellt en ljus variant, men det är gott och bra utfyllnad i många rätter där vi annars skulle ha kört med pasta eller potatis.

Snabb Couscouspytt (3 port)

400g malet kött
2 medelstora lökar 
1 röd paprika
2 dl couscous, tillredes enligt anvisningar
spenat
sweet chilisås
salt
vitlökskrydda
färsk timjan
färsk persilja
en skvätt rödvinsvinäger
Ev. ett par nävar nachochips

Sätt couscousen att dra sig i vatten enligt anvisningar. Fräs köttet nästan klart, tillsätt strimlad lök och paprika. Fräs alltsammans 5-10 minuter efter att du satt i grönsakerna. Tillsätt chilisåsen, saltet, vitlökskrydda, de färska kryddorna och couscous. Rör om. Tillsätt slutligen spenaten och rödvinsvinäger, rör om. Låt ev. stå 5 minuter (om du orkar vänta!) Servera, krossa eventuellt en näve nachochips över var portion (de med ostsmak passade super). Smaklig måltid! :)


Snabbt och mums, rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar