fredag 6 januari 2017

Nytt år, nytt...?

Hm, då var vi där igen. Nytt år, 'new me'. *suckar*
Min tanke var faktist att jag (läs vi) skulle ta mig (oss) i kragen och ta upp gymmandet igen.

Ha.

Började med att jag besökte en gymkedjas hemsida några dagar innan jul. För då gick diskussionen i stil med "nu fan får det vara nog" och "man kan ju int leva såhär!", och det låg kanske något i det. På dendär hemsidan kunde man registera sig per e-post för att få tillgång till ett gratis-besök. Vi registerade oss båda två. Fick aldrig något mail.
Så därför har vi ju inte kunnat gymma... vi var ju redo men universum ville annat. Typ.

Det första halvåret jag och Aki var tillsammans skapade vi en hälsosam rutin, lördagsgym. Och det var väl rätt kul. Tills det blev riktig sommar och man fick bättre att göra. Sen blev det höst, och vi promenerade och fiskade, tog ut det sista av utelivet innan det blev kallt. För då det blir kallt börjar man gymma pånytt. Senast igår morse mätte utetemperaturen -22 hemma hos oss. Deffinitivt tillräckligt kallt för att börja gymma enligt alla normer.

Men. Hemma hos oss har vi nu bestämt att gå i en annan riktning.
Vafrihet.
Detta diskuterade vi i bilen på vägen hem efter att vi varit ute och skrinnat nångång i början av december. Lira hockey, sådär leksamt, är en av vinterns nya hobbies. Och fasingen vad roligt det är! Det gör vi sådär en gång i veckan, men bara när vi känner för det. En annan gång, då man är lite stel i axlar och nacke har det istället blivit ett besök till simhallen, men bara för att man känt för det.
Jovisst kommer vi ta upp gymbesöken igen, men vi kommer bara åka dit för att man vill det. Inte 'för att det är lördag' eller för att 'jag måste för att kunna gå ner 15kg'.

2017 borde bli året då man ger sig möjlighet att välja, vad man vill och om man vill!

Men något nytt har vi ju ändå lyckats med. Idag vakande vi nämligen upp som tvättäkta materialister. Efter en stadig frukost begav vi oss på en rundtur på stan, hem kom vi med en PS4 och en laptop. Hoppsan Kerstin! Så nu är vi ett par nöjda, förnyade sambos, fastklistrade vid varsin skärm i varsitt rum.

Också ett par andra förändringar har hunnit ske under årets första vecka, men nog för idag! Imorgon blir det några rader om vår mellandags-/nyårsresa som bar oss till Rom.

Trevlig fortsatt Trettondag läsare, och varmt välkommen till de som råkat förirra sig ända hit!


Fattiga riddare men kanel, blåbär och vispgrädde. Kommer att följa med år ut och år in.


I´m happy. He´s happy.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar