söndag 22 januari 2017

Töj-och-böj, Veckoslut!

Hur får man veckoslutet att räcka längre? Det har vi funderat på hemma hos oss i flera vändor. Ett evigt, ofrånkomligt problem. Har tidigare resonerat att man ska hinna göra så mycket som möjligt; handla, motionera, socialisera, tvätta och städa, läsa och pyssla, basta och baka, sen lite renoverande omkring midnatt. Men fyller man ut tiden med 'allt' så går tiden jättefort! Man nöjd över allt man åstadkommit innan man inser att det är söndag kväll och läggdags. Sen ligger man på sitt rena köksgolv och sparkar och skriker som en tjurig unge. Försöker man för hårt så blir det en dålig pannkaka, åtminstone då det kommer till att få ett långt veckoslut.

Tidigare, 'då man var ung', kulminerade ju veckoslutet i en utekväll som varade ända till tidig morgon. Oj så lång helgen kändes! Än bättre om man var ute på fredag, då kändes resten av veckoslutet som en evighet. En lyckad utekväll var ungefär allt man behövde kryssa av, sen bara segla genom resten med Korv Görans kebab, glass och serie-maraton. Ska mycket till att jag skulle våga mig på ett liknande upplägg idag. Skulle inte orka, vidare skulle jag inte ORKA. Slutligen skulle jag vara så klubbad resterande tiden av veckoslutet att jag knappt skulle återhämta mig till måndag morgon. Känns lamt att erkänna, men fysiken finns inte där längre...

Ett upplägg som också konstaterats vara döden för ett långt veckoslut för vår del är ett besök till Uleåborg. Vi ränner mellan svärföräldrar, fammor och mommor, vänner och ovänner från morgon till kväll. Så äter man gott och har det så mysigt tills mattan plötsligt slits från under en. Söndag eftermiddag packar vi in oss i bilen igen, sammanbitna och tysta i vår bitterhet. Förutom katten som gnäller för allas räkning hela vägen hem.

Så vi satsar på att göra så mycket som möjligt, med minsta möjliga ansträngning. Vi hamnar då någonstans mittemellan hyperaktiv och soffpotatis, beroende på energitillgångarna. Igår blev det belöningsuppköp i förskott, halvhjärtat mathandel och städning. 'Lagom duktig' räcker gott nog för oss båda, det är jag väldigt tacksam för. A's belöning innebar ett nytt PS4 spel, öl och Suffeli puffar. Min egen belöning var nya hudvårdsprodukter, Gnaw-choklad och senare också en sen lunch med Beth (=skrovmål vid McDonalds med högljudda mopopojkar, alltid lika charmigt).
Chokladen försvann i ett huj, vet ännu inte exakt vad som hände... Madara-produkterna från 'eko-boode' Chaga kändes riktigt sköna och mysigt 'lyxiga'. Den stora förvåningen kom dock imorse. A gick förbi och blev att stirra lite förundrat på mig nån sekund för länge. Jag undrade om jag hade smoothie i ansiktet. Han svarade att mitt ansikte bara såg på nåt vis 'ekstra puhdas' ut denna morgon. Jaha, där ser man!

Idag hade vi dock tänkt vara lite mer aktiva. Hittills har det inte gått särskilt bra, men det gör inget. Vi ska slutföra mathandeln för nästa vecka, kocka gott, söndagspromenera och gå på husvisning. Har också på känn att det blir kortspelande och semlebak mot kvällskvisten, men det återstår att se.

Skön Söndag på er!


Roligt och motiverande med nya geggor i badrumsskåpe! Är ursel på att få till en hudvårdsrutin men senaste tiden acne-shitstorm har fått mig att vilja försöka mera. Chokladen rekommenderas varmt, värt ett par extra finnar i fejan.


Snart är det måndag igen, fast vi har töjt och böjt allt vad vi kunnat. Nog är vi glad ändå!
Såhär osmickrande jobb-selfie blev det i fredags omkring 18.15. Safety first!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar