söndag 8 januari 2017

Vår Sunday-Funday

Söndag har gått och blivit vår veckodag för bl.a. husvisningar. Inget planerat, bara något som råkat hända nu under vintern. Detta veckoslut uteblev dock husvisningen, vi hade ett hus i åtanke, men då det ändå inte var det vi letar efter kändes det lite onödigt att gå "bara för att". Bättre lycka nästa vecka. :) Klargör också att husköp inte är något som ännu är riktigt aktuellt för oss, för att slippa skatta på min radhuslägenhet kommer vi behöva vänta tills november detta år. Men ingen harm att åka runt och titta, eller hur? Känns riktigt bra att kolla utbudet väl på förhand, så att man tillsammans kan reda ut vad det egentligen är man behöver och vill ha.
När jag köpte vår nuvarande lägenhet var det andra lokalen jag såg på, och slog till inom ett par dagar efter besöket. 'Tvårum + kök, renoveringsobjekt' var det enda på kriterielistan. Nästa gång det blir husköp görs det nog med mer eftertanke och en längre kriterielista...

Så, ingen husvisning denna söndag, dock grönsaksshopping. Yupp, superfun (fråga killen som fick släpa runt på köpkorgen i Minimani en timme). Men det ligger något sharmigt i att slö-shoppa mat på en söndag. Ta lite extra tid och ta hem lite andra grejer än man normalt skulle. Bl.a. en hel höna, okokta vita bönor och kikärter var några som fick hänga med till Solbacken och bli alkuviikon ruokaa.

Den som helt klart har haft mest SundayFunday idag är Mimmi. Oj vår älskade lilla hårboll... Efter att den inköpta hönan fått gosa till det i ugnen 1½ timme fick Mimmi kalasa på allt avslapp. Lycklig som få. Därefter blev det tupplur i tvättkorget, bäst!
Men platsen där Mimmi helst av allt tar sina tupplurer nuförtiden förvånar oss fortfarande. Sedan Aki tog upp spelandet (PS) i höstas har katten stortrivts att ligga på sängen bredvid husfar och följa med spelandet. Aliens, krig, stenålderstema, allt intresserar den katten. Där ligger hon och stirrar på skärmen en god halvtimme innan hon somnar, och sover som en stock medan spelet dundrar på i bakgrunden. Knasboll ❤️

Härnäst, hussysslor och kvällspromenad i det förhållandevis varma vädret. Sweet!


ZzZzZzzZzzzz.....

Kukkuuu!!!

-"Vi spelar mamm, gaa jaaan!!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar